Sjuhärad

Allt fler busskurer saboteras

Rekordmånga busskurer har utsatts för skadegörelse i sommar. Det säger man på Riksbyggen som har hand om underhållet av busskurerna.

Men sommarens och årets skadegörelse har ännu inte nått Västtrafiks ekonomiavdelning. Däremot har den registrerats av Riksbyggens fastighetsservice, för det är där man har hand om underhållet. 
Och även om inte vill prata i radio där så säger man att årets skadegörelse är den värsta någonsin: Söndersparkade glasrutor, informationstavlor och bänkar och ett klottrande av aldrig tidigare skådad omfattning, vittnar man om.

En helt sönderslagen busskur kostar tio - tolv tusen kronor att reparera. Västtrafik har avsatt 225.000 kronor till glasrutor i Sjuhärad i år och frågan är om det räcker. Och visst kunde de pengarna använts till något vettigare än att reparera följderna av ungdomlig eller alkoholstinn frustration, tycker Mikael Faleke informatör hos Västtrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista