Ulricehamn

Krismöte i Ulricehamn

Det dåliga arbetsklimatet i kommunstyrelsen i Ulricehamn ska nu behandlas i en särskild arbetsgrupp.
Det beslutade kommunstyrelsen vid gårdagens krismöte som slutade i oenighet.

Problemen i kommunledningen är väl kända och har pågått i många år. Det handlar bland annat om oenighet mellan kommunalrådet Roland Karlsson och oppositionsrådet Kjell Andersson.

Karlsson anklagas för att vara en svag och otydlig ledare, Andersson för att vara negativ och okänslig.
Även kommunchefen Karl-Erik Claessons roll har diskuterats. Alltsammans har hämmat kommunstyrelsens arbete och kommunens utveckling och lett till att många tjänstemän mått dåligt.

Allt detta har tydliggjorts i en rapport som nyligen tagits fram av en konsult och som ska diskuteras på nästa sammanträde med kommunstyrelsen.

Men oppositionen utnyttjade sin lagliga rätt och ville ha det extra sammanträdet igår. Efter flera timmar med flera förslag, ajouneringar och interna överläggningar, kom parterna till slut överrens om att tillsätta en arbetsgrupp som ska komma med förslag på hur kommunen ska komma ur knipan.

Däremot kom man inte överrens om hur stor arbetsgruppen ska vara och när den ska börja arbeta.

Det ska nu redas ut till kommunstyrelsens nästa sammanträde den 1 september, ett beslut som oppositionen reserverade sig mot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista