Väktaren frikänd av Borås tingsrätt

Idag frikändes den 27-årige Securitasväktaren som misstänkts för att ha iscensatt rånet mot den värdetransportbil som han själv jobbade i. Rånet skedde i december i Knalleland i Borås och gav över 8 miljoner kronor.
Det var strax före jul som värdetransportbilen, under vapenhot enligt den friade väktaren, kapades och väktaren tvingades att köra till en övergiven idrottsplan nära Almenäs i Borås. Åklagare och polis började misstänka att väktaren inte alls var brottsoffer - utan själv en av gärningsmännen. Under rättegången försökte åklagaren visa på en rad brister i väktarens berättelse som talade för att väktaren var inblandad. Men i dagens dom smular tingsrätten på punkt efter punkt sönder åklagarens resonemang. Avslutningsvis lyder domen att det "har inte i målet bevisats att" väktaren "har lämnat lögnaktiga uppgifter och det finns ingen klar bevisning som binder honom vid tillgreppet av pengarna".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".