Christopher Lindhe. Foto: SR Sjuhärad
ulricehamn

Han får ordna OS-dräkten själv

Samtidigt som OS pågår för fullt förbereder sig simmaren Christopher Lindhe från Ulricehamn inför sitt första handikapp-OS, Paralympics. Men förutom träning så pågår det för hans del även in i det sista en jakt på sponsorer för att Pekingäventyret ska lyckas, något som han inte tror att stjärnorna som deltar i OS behöver tänka på.

- De har det nog betydligt lättare eftersom det OS:et är mycket mer mediebevakat och det finns mer pengar, säger Christopher Lindhe.

Utrustning, pengar och kosttillskott - några av de saker som Christopher Lindhe behöver för att komma så bra som möjligt i Paralympics, som startar i början av september. Men att skaffa sponsorerna får alltså Christopher, som är 7:e rankad i världen och som tagit hela fyra SM-guld i år, försöka lösa själv.

Resa och uppehälle i Peking får han betalt, men tävlingsdräkten, den fick han ordna själv.

- Ja, det är lite synd. När man väl är där och tävlar vill man ju ha en dräkt som är gul och blå. Det är lite roligare än att komma i en vanlig färgad dräkt.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista