Storbranden i Borås

Polisen jagar misstänkt pyroman

Branden som bröt ut i industrifastigheten på Hulta i Borås inatt misstänks vara anlagd och polisen i Borås misstänker nu att det är en pyroman som härjar i området. Polisen vill ha tips från allmänheten.

Branden inatt startade i några bilar som stod utanför en bilfirma som har sina lokaler i den eldhärjade fastigheten och branden spred sig sedan till själva fastigheten. Och så sent som i april i år inträffade en liknande bilbrand, då tre bilar brann inne på Borås Bils inhägnade parkering bara ett stenkast från där det brann i natt.

- Det är oroväckande om det är en pyroman som härjar, säger Sture Torstensson, biträdande utredningschef på polisen i Borås.

Branden inatt som totalförstört stora delar av industrifastigheten på Hulta är bara en i raden av många bränder i Borås det senaste halvåret.

I våras inträffade en stor mängd bränder främst på Hässleholmen, som angränsar till Hulta - bränder i förråd, containrar och också flera bilbränder. I maj greps och anhölls två tonåringar misstänkta för flera bränder, men de släpptes eftersom misstankarna mot dom räckte inte för att åklagaren skulle besluta om vidare utredning.

Men Sture Torstensson vill inte koppla ihop bränderna på Hässleholmen med de två bränderna på Hulta - alltså branden inatt och den brand som inträffade i april på Borås Bils område, då tre bilar totalförstördes i en brand. De två bränderna på Hulta har en annan karaktär menar Torstensson. Polisen har fortfarande ingen misstänkt för någon av de två bränderna på Hulta och vädjar nu till allmänheten om hjälp.

Vi vill att taxichaufförer, människor som varit ute sent och kanske sett något som kan kopplas ihop med det här eller har verkat misstänkt, hör av sig, säger Sture Torstensson, biträdande utredningschef på polisen i Borås. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista