Borås

Oroande ökning av rökheroin

Idag faller domen mot den 27-årige boråsare som påträffats med 44 gram rökheroin - ett av de största beslagen av heroin i Borås under senare år.
- Rökheroinet ökar i Borås och vi arbetar hårt för att inte drogen ska spridas, säger Peter Hallstensson, vid polisens narkotikarotel i Borås.

En dos rökheroin, eller en cabbe som det kallas, är ca 0.2 gram berättar Peter Hallstensson och priset på gatan ungefär 400-500 kronor för en dos..

Den 27årige boråsare som idag kan dömas för grovt narkotikabrott står åtalad för ett innehav på 44 gram rökheroin, alltså över 200 doser och 100 000 kronor i värde.

Sedan polisen började hitta rökheroinet i Borås i början av 2000-talet så har polisen, trots insatser för att försöka hindra spridningen, ändå sett en mindre ökning av den extremt beroendeframkallande drogen, säger Peter Hallstensson.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se
tel 033-177569

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista