svenljunga

Det växer på halvfart i Svenljunga

Projektet Växa i Svenljunga går på halvfart - trots att befolkningsutvecklingen i kommunen är negativ. Det kommunala stödet är blygsamt till det tidigare EU-projektet Växa Tillsammans, som idag är en ideell förening som arbetar för fler boendemöjligheter och ökad inflyttning.

Se också:

EU-projektet Växa tillsammans sjöd av aktivitetet och utsågs 2006 till bästa Leaderprojekt i Sjuhärad. Men sedan EU-pengarna försvann har verksamheten avtagit. Idag består den av en flaggpark vid riksväg 27, utgivning av Svenljungakartan, ett välkomstpaket till alla nyinflyttade i kommunen och någon annan enstaka aktivitet. Och det handlar mycket om att få ekonomin att gå runt.

- Under EU-projektet hade vi en heltidsanställd projektledare och en 50-procentig administrativ tjänst. Idag är det bara jag som jobbar halvtid, säger Ernst Gustafsson.

Det här innebär att det just nu är lite stiltje i projektet, bekräftar Ernst Gustafsson.

- Ja, det kan man säga. I år blir det lite mindre evenemang.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista