Brand i måndags. Foto: Kennet Öhlund
Boråsbranden

Storbranden i måndags var anlagd

Det är nu klarlagt genom den tekniska undersökningen av brandplatsen på Hulta i Borås att storbranden i fastigheten, med flera industrier, var anlagd. Enligt polisen tog sig branden explosionsliknande.

Den tekniska undersökningen visade att branden började i en av bilarna utanför fastigheten. En bensindunk som hittades bara några meter från den bil där branden började beslagtogs och kommer att undersökas av polisen de närmaste dagarna.

Polisen är mycket intresserad av iakttagelser av bil- eller mopedtrafik under natten till i måndags på Trandaredsgatan och även på Sandwallsgatan bakom industrifastigheten. Det explosionsartade brandförloppet gör att polisen misstänker att den eller de som tände på kan ha skadats, därför vill polisen också gärna ha tips om personer som setts med någon form av brännskador.

Det var sent natten till måndagen som det började brinna i kontors- och industrifastigheten på Hulta i Borås. Branden var svårsläckt, bland annat eftersom den spred sig under taket.

Släckningsarbetet pågick under mer än ett dygn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista