Lagerförsäljning. Foto: Mikael Brannäs, FLT-Pica
Borås

Allt färre lagerbutiker

Möjligheten att handla billiga kläder i postorderföretagens lagerbutiker har länge varit ett signum för Borås. Men lagerbutikerna blir allt färre. De senaste åren har flera av butikerna stängt och den sista augusti stänger också HM Rowells lagerbutik på Hulta.

Ända sedan Ellos öppnade sin Expobutik i Borås på 60-talet, så har många förknippat Borås med möjligheten att köpa billiga kläder i lagerbutiker.

Men de senaste åren har flera av de traditionella postorderföretagen lagt ner sina butiker: För två år sedan stängdes Cellbes butik i Gånghester, butiken Catalog på Knalleland där man kunde köpa överskottsvaror från Ellos och Josefssons är borta.

Och nu stänger alltså också HM Rowells lagerbutik, eftersom företaget tycker att det är bättre att sälja sitt överskottslager via sin webbshop.

En tråkig utveckling tycker bland annat Suraya och Frida från Stockholm som på besök i Borås hittat till utförsäljningen på HM Rowells lagerbutik.

- Det utarmar Borås lite när dom här butikerna försvinner.

Haléns fortsätter
Ett postorderföretag som ändå vill fortsätta satsa också på sin butik i Borås är Haléns. Enligt Vd:n Gunnar Ryman går butiken bra och han säger att han tycker att det är tråkigt för Borås att konkurrenterna stänger sina butiker.

Joel Wendle
joel.wendle@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista