Vårgårda

Ingen personal drabbas i Vårgårda

Autoliv i Vårgårda behöver inte varsla några anställda om uppsägning i höst. Det beskedet fick idag de fackliga företrädarna av företagsledningen.

Tidigare i sommar meddelade Autoliv-koncernen att personalstyrkan globalt skulle skäras ner med totalt 3000 personer. Och idag meddelade Autoliv i Hässleholm att företaget där varlslar 60 personer om uppsägning.

Oron har därför varit stor bland de anställda också på Autoliv i vårgårda. Men enligt VD Dan Persson kan företaget hantera nedgången på marknaden genom att ha mindre inhyrd personal.

Nedgången för bilindustrin visade sig inte minst i juni när Volvo varslade över 1000 personer om uppsägning på fabriken i Göteborg.

Den minskade produktionen på Volvo drabbar förstås underleverantörer, som Autoliv i Vårgårda som har Volvo som en stor kund.

Dan Persson menar att biltillverkare som Volvo nu måste anpassa sig efter marknaden och producera bilar i ett annat segment, med det menar han mindre bilmodeller som drar mindre bränsle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista