Cecilia Colliander och Yvette Ottosson Foto: Jenny Hellström
Svenljunga

Skriftliga omdömen - bra & dåligt

I höst införs skriftliga omdömen för alla elever i grundskolan. Men informationen till lärare, om hur de här omdömena ska utformas, har halkat efter.

I början av sommaren kom beskedet från regeringen att skriftliga omdömen ska införas i höst för alla elever i grundskolan. Den här veckan har de flesta av skolorna i Sjuhärad börjat höstterminen men hur de skriftliga omdömena ska utformas är fortfarande ganska oklart för lärarna, det säger Cecilia Colliander är lärare, och ansvarig för en 3-4 i på Mårdaklevs skola i Svenljunga kommun.

Yvette Ottosson är lärare på samma skola, även hon tycker att informationen har varit knapp. Yvette Ottosson är också mamma med egna barn i skolan. Hon tycker att det finns både bra och dåliga saker med skriftliga omdömen. Bland annat att man får reda på hur det går för ens barn och att det blir tydligare då man får det skriftligt.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista