Ulricehamn

Skolan sparar i Ulricehamn

Besparingar inom skolan i Ulricehamn är på gång. Nästa vecka väntas den borgerliga majoriteten i barn- och utbildningsnämnden fatta beslut om ett sparpaket för att nämnden ska kunna hålla sin budget.

Antalet elever i grundskolan fortsätter att bli färre - i Ulricehamn liksom i andra kommuner. Och det innebär i sin tur överskott på lärare.

Under 2008 och 2009 kan det innebära en minskning på tio lärartjänster, och på sikt en neddragning på 4,5 miljoner kronor.

Ytterligare besparing räknar tjänstemännen på barn- och utbildningsförvaltningen att det ska bli genom de sedan tidigare beslutade nedläggningarna av Brunns skola och Kölaby skola i Trädet.

Ett flertal andra besparingsförslag ska också upp till beslut nästa vecka, bland annat: färre anställda i särskolan, också en följd av färre elever. Och så finns tanken att ta bort så många förskolor som möjligt med bara en avdelning, för att satsa på större och förhoppningsvis mer effektiva och därmed billigare förskolor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista