En vecka efter branden foto:Johan Davidsson
Hultabranden

Tufft för företag efter branden

En vecka har gått sedan storbranden i en industrifastighet på Hulta i Borås. Det tog två dagar innan strömmen kom tillbaka, och fortfarande finns det inget vatten i fastigheten.

Se också:

Sagaform är ett av de drabbade företagen och där har man nu kommit igång med sin verksamhet, utan att det har blivit några större förseningar till kunderna, trots att en del av lagret blev totalförstört. Magnus Waenerberg tror istället att det är tuffare för de mindre företagen i fastigheten.

Per Löwing, som äger företaget Swedecut vet ännu inte hur stora de ekonomiska förlusterna blir, men några av hans kunder har redan meddelat honom att de lagt sina order hos andra istället. Och trots att Per Löwing tror att han skulle kunna komma igång med sin produktion inom kort, krävs det klartecken från försäkringsbolaget först.

Den anlagda branden i industrifastigheten på Hulta inträffade natten mellan söndag och måndag förra veckan och började i en bil som stod utanför fastigheten. Också nu i helgen inträffade två bilbränder i Borås, som misstänks vara anlagda. Göran Arvidsson på Länskriminalpolisen i Borås säger till Radio Sjuhärad att man inte utesluter att det finns ett samband mellan bränderna, men att det är för tidigt att säga. Polisen har genomför tekniska undersökningar av helgens bilbränder, men vad de har gett vill polisen inte gå in på i nuläget.

Johan Davidsson
johan.davidsson@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista