Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
unga vuxna och alkohol

Studenter söker hjälp för missbruk

Högskola och universitet är en riskfylld miljö för alkoholmissbruk. Till studenthälsan på Högskolan i Borås vänder sig varje termin några studenter som har problem med sitt drickande. Och mörkertalet är troligen stort, det tror kurator Anna Järvbring, som därför alltid ställer frågor om alkoholvanor till studenter som söker hennes hjälp.

Studenthälsan arbetar förebyggande tillsammans med Studentkåren berättar Anna Järvbring och kårordförande Lars Hedegård säger att det är viktigt att studentkåren har kunskap om riskfyllt alkoholdrickande.

Studentkåren driver som många andra studentkårer en studentpub där studenter kan gå och festa och dricka öl för lite över 20-lappen. Men trots att kåren alltså arbetar förebyggande så ser inte vice kårordförande Maria Tjärnbro och ordförande Lars Hedegård något problem i att samtidigt driva en pub.

- Jag ser inte riktigt den koppling på det sättet, säger Lars Hedegård.

Varför ska alkohol och studentliv vara en så självklar kombination?

- Det är ingen självklar kombination egentligen, men väldigt många förväntar sig det, säger Maria Tjärnbro.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Se också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista