Arne Andersson, Vårgårda PRO. Foto: Jenny Hellström
Vårgårda

Stänger äldreboende trots lång kö

Vårgårda måste spara pengar och ska därför stänga ett av äldreboendena i kommunen, Muraren. Samtidigt står folk i kö för plats på äldreboende. PRO:s ordförande tycker att kommunens agerande är märkligt.

I våras beslutade kommunen att stänga äldreboendet Muraren för att spara pengar. Samtidigt finns en kö för att få komma in på ett boende. Och fler har ansökt om att få plats. Arne Andersson är ordförande i PRO i Vårgårda.

– Det klart att detta ställer till bekymmer, för vi har ju många medlemmar i vår förening där hälsan sviker. Och då är det värdefullt att bo i en kommun där det finns resurser.

De som står i kö för äldreboende har kommunen nu tvingat köpa dyrare platser på ett privat boende i Alingsås kommun.
Vårgårda har länge haft fler äldreboenden än vad som är genomsnittet för landet. Arne Andersson tycker inte att det är någon anledning att stänga Muraren: 

– Varför ska kommunerna ständigt jämföra sig med varandra. Varför kan inte Vårgårda ha råg i ryggen och se till det som är bäst för Vårgårda.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista