Borås

Satsar många tusen på sponsring

Borås Stad fortsätter att satsa på kommunens elitidrottsmän. För några veckor sedan beslöt man att betala upp till ytterligare 400 000 för reklam på Elfsborgs tröjor.

Nu föreslår kommunen också att hockeylaget Borås HC ska få 160 000 för att Borås namn ska synas på deras tröjor och isrink. Totalt var Borås beredd att betala över en miljon kronor till Borås olika elitidrottsmän och -kvinnor för att de ska marknadsföra kommunen. Men efter Elfsborgs förlust i det europeiska cupkvalet stannar nu summan vid 830.000 kronor för marknadsföringen

För det är det som är motivet, betonar man från kommunledningen; marknadsföring. Fem av BHC:s hemmamatcher sändes i TV förra säsongen, varje gång med över 100.000 tittare, enligt kommunen, och det är sådan exponering som vägleder när Borås avgör vilka idrottsmän som ska få pengar.

Därför får Elfsborg mest. Klubben har fått 450 000 kronor. Det hade kunnat bli 350 000 kronor ytterligare om man avancerat till slutspel i den europeiska UEFA-cupen.

Näst mest föreslås alltså BHC få. På måndag ska kommunstyrelsen ta ställning till 160 000 till BHC.

Borås Basket får 150 000, medan 20 000 kronor går till vardera cykelklubben MA Speedwear, ryttarinnan Viktoria Carlerbäck och triathlonkamparen Jonas Colting. Motocrosstjejen Sandra Adriansson får 10 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista