Utan telefon

70-åring utan telefon efter IP-strul

70-åriga Karamfilia Simeon i Kinna trodde hon hade gjort ett klipp när Com Hems försäljare ringde IP-telefoni. Hon fick hem ett paket med modem och en massa sladdar som hon inte förstod sig på. Hennes tidigare abbonemang med Telia stängdes av och nu står hon helt utan telefon.

Karamfila Simeon tycket att det lät billigt och nappade på erbjudandet. Vad hon inte visste var att hon hade beställt ett paket med Ip-telefononi, det vill säga telefoni via internet. Karamfilias gamla abonnemang med Telia sas upp. Några dagar senare fick hon ett paket i brevlådan.

-Jag blev ju skrämd! Det var en massa sladdar i paketet, jag hade ingen aning om vad jag skulle göra med allt, säger Karamfilia.

Inte ovanligt med strul
Konsumentvägledaren i Mark Carina Alvén har tagit emot många klagomål gällande telefoni. Hon har förståelse för att, det som i Karamfilas fall, kan vara svårt att uppfatta vad det faktiskt är telefonförsäljaren erbjuder.

Står utan telefon
Karamfilia lyckades häva köpet med Com Hem. Men problemen var inte slut där. Hon har fortfarande inte fått tillbaka sitt abonnemang från Telia.

-Jag är beroende av läkare och färdtjänst men har ingen möjlighet att ringa nu när jag står utan telefon, säger Karamfilia Simeon.

                                                              Carolin Stenman
                                                        carolin.stenman@sr.se   

                                                                      Pär Sandin
                                                                par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".