Snuvad på bostad

Flyktingar snuvade på bostad

Tre flyktingfamiljer på väg till Ulricehamns kommun står utan bostad. Kommunen hade tecknat kontrakt med en fastighetsägare om lägenheter men när huset skulle möbleras kom besked om att huset redan var uthyrt.

Kommunen hade tecknat kontrakt med en fastighetsägare i Dalum om lägenheter för tre palestinska flyktingfamiljerna som just nu bor i tältlägre mellan Syrien och Irak. Det är flyktingar som Sverige förbundit sig att ta emot och ska till Ulricehamn.

Kommunens flyktingsamordnare  Kristina Åslund hade förberett mottagndet in i minsta detalj, bland annat hitta en bostad i anslutning till skola och sjukvård. Men vid inflyttningsdatumet den 1 september fann hon att fastigheten redan var uthyrd.

-Jag blev ju väldigt besviken, hela planen har ju spruckit, säger hon.

I dagsläget finns det inte mycket att göra, säger Kristina Åslund. Just nu letar man nya bostäder och en nödlösning kan komma att bli vandrarhem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".