Foto: Tomas Oneborg, Scanpix
Borås

Ny skatehall intill Lundbyhallen

Efter fyra års planerande och flera förkastade förslag har Fritidskontoret i Borås nu tagit fram ett slutgiltigt förslag till en ny skateboardhall intill Lundbyhallen. Ungefär som för fyra år sedan, säger Borås fritidschef Hans Forsman

Redan för fyra år sedan föreslog Vänsterpartiets Lennart Andreasson en skateboardhall i Borås och 2005 presenterade såväl vänsterblocket som de borgerliga planer på en hall vid Lundbyhallen för tre, fyra miljoner.

De hoppades den skulle stå klar före valet 2006. Men så fort gick det inte och i stället hyrdes skateboardåkarna in i en fabrikslokal som visade sig innehålla asbest.

Så kom valrörelsen 2006 kastade de borgerliga fram det flashiga förslaget om en hall under motorvägen vid Brodalmotet. Mycket arbete lades ner på att utreda men länsstyrelsen satte stopp och nu är man alltså tillbaka på ruta ett, en hall på Lundby, sedan socialdemokraternas Sara Andersson fått med sig även de borgerliga på att bygga i stället för att fortsätta hyra. Samma plats som för fyra år sedan men mer än dubbelt så dyrt, över nio miljoner kronor.

Om hallen godkänns av kommunledning och fullmäktige, kan den stå klar nästa år.

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".