Om Par Bricole får köpa Parkhallen flyttas entrén så att den vätter mot den stora parkeringen utanför Alidebergsbadet och Borås Djurpark. (skiss: DTH)
Borås

Par Bricole vill köpa Parkhallen

Ordenssällskapet Par Bricoles planer på ett fem våningar högt hotell blir inte av. Nu vill sällskapet istället köpa Parkhallen.

I våras ville ordenssällskapet Par Bricole bygga ett hotell, fem våningar högt, på Brodal i Borås. Men marken gick istället till klädföretaget Gina Tricot.

Nu vill Par Bricole istället köpa Parkhallen i Knalleland, där man redan idag har sammankomster med teater, sång och musik.

- Vi vill vara säkra på att kunna utnyttja Parkhallen även i fortsättningen, säger , styrande mästare i Par Bricole, som också berättar att sällskapet har planer på att bygga ut hallen ytterligare.

Kommunledningen är positiv, även om man inte inlett några förhandlingar ännu. Kommunalrådet Morgan Hjalmarsson (fp) tycker att Par Bricoles förslag är intressant, men priset ska vara marknadsmässigt, betonar han.

Bengt I Johansson lovar att dagens hyresgäster, tre fackföreningar, ska få stanna i Parkhallen med oförändrade hyresvillkor, och säger att Par Bricoles ekonomi förutsätter en fortsatt omfattande uthyrning.

                                                                    Bo Thorin
                                                               bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".