Skene

Ambulans mer än transportmedel

Vården inom Borås och Skene kommer att drabbas av kraftiga nedbantningar i höst, och akuten på SÄS i Skene riskerar att stängas nattetid.

Men idag hade SÄS i Skene öppet hus för att visa upp sina ambulanser och att visa att mycket av vården kan göras även där.

Marie Gardtman som är verksamhetschef för SÄS ambulanssjukvård tror att information om ambulansverksamheten behöver spridas.

Vvi tror det finns en stor kunskapslucka hos allmänheten. Historiskt sett var det en transportverksamhet.  Nu har vi sjuksköterskor med med specialistutbildning på ambulanserna och det har ökat möjligheterna avsevärt.

Och det är just de möjligheterna och den kompentensen som ambulansen vill visa upp. Bara ett stenkast från det akutintag som riskerar att stängas nattetid visade ambulansen att dom inte bara är ett transportmedel utan har även mycket kunskap. Allmänheten kunde själva prova på hjärt- lungräddning, titta på ett bildspel om ambulansen och själva kika in i ambulanserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista