Borås

Kommunen bör stå för notan

På Sjöbo i Borås minskar antalet elever och flera skollokaler gapar nu tomma - lokaler som kostar pengar varje dag. Nu vill Sjöbo att kommunen tar över kostnaderna för de överflödiga lokalerna på Erikslundskolan

Det överflödiga utrymmet på Erikslundsskolan har varit ett omdiskuterat ämne i Borås Stad under flera år, men någon förändring har det inte blivit.

- Vi har ungeför 320 elever men plats för ytterligare 150 elever, skulle vi få fler elever skulle vi också få bättre ekonomi, säger Hayne Hedin, verksamhetschef för skola och barnomsorg på Sjöbo.

Har funnits förslag
Så sent som 2007 föreslog kommunen att friskolan Campus Neptun skulle få hyra in sig på Erikslundsskolan, men det förslaget stannade vid att vara just ett förslag. Frågan har utretts men kommunens ledning sa nej till att erbjuda Campus Neptun lokalerna.

Tomma lokaler kommunens ansvar
I en skrivelse till lokalförsörningsnämnden föreslår nu kommundelskontoret på Sjöbo att mer verksamhet förläggas till skolan eller att kommunen tar över kostnaderna för de utrymmen som inte används.

                                                         Annsofie Andersson
                                                    annsofie.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista