Boråsare åtalad för utpressning

En 30-årig man från Borås åtalas nu för att kommit över 180 000 kronor genom att hota en man genom utpressning. Han har även lurat en tidigare sambo, en idrottsförening och en elfirma på pengar.
Under sex månaders tid lyckades den åtalade mannen förskingra 180 000 kr av en annan man i Borås. Detta genom att ljuga och hota mannen systematiskt under en lång tid. Dessutom har han lurat till sig en bil av en tidigare sambo, en kvinna i Boråstrakten, genom att säga att han skulle ombesörja att bilen skulle repareras. Mannen tog också kvinnans bankkort och tog ut över 6 000 kronor. Dessutom har mannen lurat en idrottsförening på 11 000 kronor i samband med en fest. Mannen har också lurat sin dåvarande arbetsgivare på 10 000 kronor till en körkortsutbildning, pengar som han sedan använde till annat. 30-åringen åtalas också för ringa narkotikabrott och olovlig körning. Mannen har delvis erkänt brotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".