Skenemordet

Åtalas för mord på f.d sambo

Den 30-årige man som misstänks för mordet på en kvinna i Skene i juli åtalas nu i Borås tingsrätt.

Enligt åtalet ska kvinnan ha strypts till döds.

Den 30-åriga mannen och den 26-åriga kvinnan hade haft en relation i flera år och bodde tillsammans sedan en tid tillbaka.

Paret ska dock ha separerat efter att mannen i maj misshandlat kvinnan - bland annat genom att sticka en kökskniv i kvinnans ben då hon låg och sov.

Den 17 juli hittades kvinnan död i mannens lägenhet efter att kvinnans arbetskamrater slagit larm. Kvinnan ska ha sagt till sina arbetskamrater att hon skulle åka till mannen och hämta sina tillhörigheter. När hon inte kom tillbaka blev arbetskamraterna oroliga och ringde polisen.

Mannen greps kvällen den 18 juli på Borås Lasarett dit mannen förts efter han försökt begå självmord med tabletter.
Under häktningsförhandlingarna som hölls i slutet av juli erkände mannen att han bragt kvinnan om livet genom att strypa henne.

Men, mordet hade kanske kunnat förhindras om den 30-åriga mannen fått mer hjälp. Det menar Anders Franksson, som försvarar 30-årigen.

Mannen ska enligt advokat Franksson ha haft upprepade kontakter med psykiatrin sedan han var liten. Den senaste kontakten ska ha skett samma dag som mordet.

Då det gäller den grova misshandeln har mannen hävdat att han inte vet vad som hände eftersom han var påverkad av alkohol.

Mannen åtalas nu för mord och grov misshandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista