Det kan bli skattehöjning i Borås

Det kan bli skattehöjning i Borås. Bakgrunden är sviktande ekonomi efter den kraftiga expansionen förra året, då sexpartikoalitionen lät kostnaderna stiga med mer än 100 miljoner kronor över budgeten.
Enligt det folkpartisktiska kommunalrådet Morgan Hjalmarsson kan det bli svårt att undvika en skattehöjning om man inte minskar kostnaderna i år. Han säger att majoriteten skall göra allt för att undvika en skattehöjning men att läget är besvärligt. Enligt dom senaste prognoserna blir årets resultat för Borås kommun 45 miljoner kronor sämre än budgeterat och flera kommundelar riskerar stora underskott. Fullmäktige skall idag diskuterar den kommunala ekonomin. För att undvika oacceptabla neddragningar föreslår socialdemokraterna att kommundelarna, främst Brämhult, får skriva av 15 miljoner kronor av förra årets underskott, men majoriteten säger nej till förslaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".