mark

Polisens resurser i Mark minskar

Kommunledningen i Mark riktar nu kraftig kritik mot att polisen  minskar resurserna i kommunen. Polisen i Mark ska nämligen också stå för polisinsatserna i Svenljunga efter den första oktober.

Anledningen till de minskade resurserna är att Marks poliser från den första oktober också ska sköta samtliga polisinsatser i Svenljunga kommun.

Kommunalråden i Mark, Pelle Pellby (s) och Margareta Löfgren (m), tycker det är förvånande att polisledningen inte informerat Marks kommun om förändringarna, och vill nu omedelbart ha överläggningar med polisledningen.

Efter den första oktober så försvinner Tranemo/Svenljunga som polisdistrikt. Tranemo förs till Ulricehamn och Svenljunga förs till Mark. Men Mark får inga ytterligare resurser för att sköta Svenljungadelen utan ska göra det med de resurser som man hade sedan tidigare.

Pele Pellby tog initiativ till att skriva till polisledningen och Margareta Lövgren ser det som viktigt kommunen står enig i kritik mot minskade polisresurser.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista