Värdetransportdom överklagas inte

Det blir inget överklagande av den frikännande domen av den väktare som misstänktes ligga bakom värdetransportrånet i Knalleland i vintras. Därmed står domen fast.
Idag var sista dagen för åklagaren att överklaga frikännandet av den väktare som åtalades misstänkt för värdetransportrånet på Knalleland i december. Men åklagare Bo Lindgren säger till Radio Sjuhärad att han inte tror att domen kommer att ändras därför väljer han att inte öveklaga den. Det var den 16 december som värdetransportbilen från Securitas stannade vid Storknallens entré. En väktare gick in medan den andre körde till baksidan och parkerade. Den 28-årige väktaren från Borås som var kvar i bilen har uppgett att två maskerade och beväpnade rånare under hot tvingade honom att köra bilen till en idrottsplats vid Almenäs. I bilens valv blev väktaren bunden med tejp och rånarna försvann med pengasäckarna innehållande 8,6 miljoner kronor. Den 28-årige Väktaren åtalades sedan för att själv ha iscensatt rånet men friades i rätten. Och den friande domen kommer nu stå fast eftersom åklagaren valt att inte överklaga. Rånbytet på 8,6 miljoner kronor har aldrig återfunnits.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".