Mordmisstänkt häktad för Blidsbergsskott

I dag hölls häktningsförhandling med den 46-årige man som misstänks för att ha mördat sin sambo i Blidsberg utanför Ulricehamn i helgen.
Vid lunchtid hölls häktingsförhandlingar med den mordmisstänkte mannen i Borås Tingsrätt. Mannen fördes in i sal 3 från ett angränsande rum och hade då en grön jacka över huvudet. När han satte sig till rätta bredvid sin advokat Karl Gustav Nyman tittade han en stund mot den fåhövdade åhörarskaran. Och gav ett spänt intryck. När åklagare Bo LIndgren redogjorde för häktningskälen svarade advokaten att den mordmisstänkte erkände han hållit i vapnet och att ett skott gått av, men att han saknade uppsåt att mörda sambon. Därefter begärde åklagaren lyckta dörrar och alla åhörare fick lämna salen. Mannen häktades därefter på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt åklagaren Bo Lindgren har det funnits misshälligheter i relationen och att dessa kulminerade under lördagskvällen. Åtal ska vara väckt senast den 18 juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".