Annelundsbadet Foto: Radio Sjuhärad
Annelund

Kan bli helt nytt bad i Annelund

Frågan om Annelundsbadet i Herrljunga kommun har tagit en ny vändning. Nu utreds vad ett nytt bad kan komma att kosta.

I tisdags beslutade politikerna att lägga den planerade renoveringen av badet på is och istället utreda vad det skulle kosta att bygga ett helt nytt bad i Annelund i anslutning till det allaktivtetshus som Annelunds IF vill bygga.

12,5 gånger sex meter, är det så mycket att bråka om, kan man undra. Om man befinner sig i Herrljunga kommun så är svaret på den frågan: ja.

Det handlar om det lilla badhuset i Annelund. För tre år sedan stängdes det av ålders och besparingsskäl. Stängningen skapadet ett stort missnöje i Annelund - ett så stort missnöje att man gick samman och bildade ett helt nytt parti med badet som huvudfråga. Det nya partiet Kommunens väl gick hem hos väljarna: fick trettio procent av rösterna och blev därmed största partiet och en maktfaktor i hela kommunen. I egenskap av det fick man igenom 1,5 miljoner kronor till en renovering av badet.

Men nu kan det alltså bli ett helt nytt bad i Annelund.

Den lokala idrottsföreningen Annelunds IF vill nämligen bygga ett allaktivtetshus - att bygga ett nytt badhus i anslutning till det skulle kunna innebära samordningsvinster. I tisdags beslutade Herrljungas politiker att utreda vad det skulle kunna kosta att bygga nytt. Herrljungas kommunalråd Kurs Hårsmar vill dock inte lova något:
- Det handlar om vilka prioriteringar man gör, om vi har råd att satsa de pengarna den kommundelen, säger Kurt Hårsmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista