Skenemordet

10 års fängelse för mord

Den 30-åriga man som erkänt att han dödade sin ex-sambo i juli i år döms av Borås tingsrätt till tio års fängelse för mord. Kvinnan hittades död i mannens lägenhet och han greps dagen efter.

Det var på eftermiddag den 16 juli som händelsen inträffade som nu tingsrätten bedömer som mord. I en lägenhet i Skene slutade en ung kvinnas liv efter att hon blev strypt av 30-åringen.

De hade blivit ett par vid årsskiftet 2003 - 2003. Då hade 30-åringen skiljts sig från sin dåvarande flickvän som han också hade misshandlat vid flera tillfälen, utan att hon anmält honom.

Snart visade han samma våldsamma tendenser mot den nu mördade kvinnan. Redan i augusti 2003 flyttade hon ifrån honom efter att han slagit henne.

De flyttade dock ihop igen men våldet fortsatte det. I maj i år blev hon knivskuren och flyttade ifrån honom för gott och hon skulle nu den 16 juli hämta sina sista saker i lägenheten.

Hon blev strypt av 30-åringen. Det råder det inget tvivel om och det är 30-åringen som är skyldig.

Att han inte får livstidfängelse, som också kan utdömas för mord, beror på att tingsrätten hänvisar till tidigare domar i Högsta Domstolen där tio år varit normalpåföljden för mord.

Inte heller bedömd hans psykiska problematik som så allvarlig att han sak dömas till vård.

Det har dock funnits flera omständigheter som pekat på att han vile hämnas att honn gjort slut. Han har bland annat kallat sig ”tid för hämnd” på en chatlinje. Han har också sagt till bekanta at det ”känns som jag vill döda vissa”.

Men tingsrätten har dock inte bedömt det som han planerat mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista