Norrby tappade.
Fotboll

Norrby tappade i slutminuten

Norrby ledde med 1-0 till 91:a minuten hemma mot Motala i söderettan i fotboll. Nu slutade matchen 1-1 och Norrby tog inte chansen att gå upp på samma poäng som Huskvarna på rätt sida strecket i bottenstriden. Två matcher återstår och Norrby är två poäng efter.

Skene behövde vinna med två mål mot Skoftebyn i kvalet mot division två, och ledde också med 2-0 med bara två minuter kvar. Då fick Skoftebyn straff och matchen slutade 2-2. Skene förlorade första matchen med 3-2 och får alltså spela division tre även nästa säsong.

I den lokala fotbollen tog flera serier slut idag. Såhär gick det i matcherna med spänning kvar in i slut omgången.

I division 5 mellersta var det seriefinal mellan Vårgårda och Elmer/Fåglum, som inför matcher var två poäng efter Vårgårda. Matchen slutade 3-3 och Vårgårda till fyran, Elmer/Fåglum till kval.

I division 5 sydvästra gällde slutomgången kvalplatserna, både upp och ner. Sätila var tre poäng efter Horred i kampen om kvalplatsen uppåt, men tack vare att Sätila vann och Horred förlorade knep Sätila kvalplatsen. Kring det nedre strecket var Rävlanda en poäng före Kinnahult på kvalplats, men eftersom Rävlanda spelade oavgjort och Kinnahult vann får Rävlanda kvala för att stanna kvar i femman.

I Boråssexan stod Kabel Åttio och Norrmalm på samma poäng inför slutomgången. Kabel Åttio på kvalplats på bättre målskillnad. Båda lagen förlorade med 3-2 i slutomgången och därför kvalar Kabel Åttio mot femman.

I Alingsåssexan var Alingsåslaget Långared en poäng efter Borås GIF, som inför matchen stod på kvalplats. Men eftersom GIF bara spelade oavgjort och Långared vann sin match tog Långared kvalplatsen med Borås GIF på tredje plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista