Lågprisbolagen minskar nu avgångarna från Göteborg. Foto: Scanpix.

Färre flyglinjer från Göteborg

Dålig konjunktur och höga bränslekostnader påverkar lågprisflyget, och flera bolag som flyger från Göteborg drar nu in sina linjer.

På Göteborg city airport dras fyra Ryan air-linjer från Göteborg in i oktober; Barcelona, Marseille, Madrid och Salzburg. På Landvetter drar Sterling in sina flighter till Köpenhamn, Nice och vinterflighten till Chambery.

Också SAS drar in sina flighter till Barcelona och Malaga. Enligt Lena Stävmo, flygmarknadsansvarig på Landvetter flygplats, dras linjerna in i första hand under vinterperioden oktober till mars, men om linjerna kommer att återupptas till våren är fortfarande oklart.

Beläggningen är generellt sett lägre under vintern, men Lena Stävmo tror också att en dålig konjunktur är en bidragande orsak till att flera flyglinjer dras in. Dock tror hon inte att lågprisflyget är på väg bort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista