Ann-Christin Nygren kan tvingas stänga på natten om inte kättingen hjälper. Foto: Jan-Åke Thorell
borås

Stängda pumpar ska minska stölder

Svensk Bensinhandel rekommenderar obemannade bensinstationer att stänga pumparna på natten. Orsaken är ett nytt sätt att manipulera pumparna för att kunna stjäla stora mängder bensin.

För ett par veckor sedan hade Bilisten i Dalsjöfors två stölder på samma helg, trots att man vidtagit åtgärder efter den första stölden händer det igen, berättar Ann-Christin Nygren.

Ann-Christin Nygren hoppas att kättingarna ska hindra från den nya typ av stölder som blivit allt vanligare. Utan att i närmare detalj gå in på hur stölderna går till, kan man säga att tjuvarna tjuvkopplar pumparna genom att med ett instrument sätta räkneverket ur spel.

Robert Dimmlich är säkerhetsansvarig på Svensk Bensinhandel och han är tveksam om det hjälper med kättingar och rekommenderar en stängning nattetid.

Ann-Cristin Nygren i Dalsjöfors har ännu inte fått del av rekommendationen, men kommer att följa den, även om hon inte gillar förslaget.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista