Joakim Almroth. Foto: Jenny Hellström.
Borås

Strid avgjord om nya parkeringar

Kommunen krävde att fastighetsägarna bekostar nya parkeringsplatser i Dalsjöfors. Fastighetsägarna vägrade, tog strid och får nu rätt.

Efter flera år av planering är ombyggnaden av torget i Dalsjöfors igång.
Det nya torget ska bli ett ”riktigt” torg - det vill säga ett torg utan biltrafik. Det betyder att de cirka 15 parkeringar som finns på torget idag försvinner.

En förutsättning för att torgbygget skulle komma igång var att fastighetsägarna å sin sida anlade nya parkeringsplatser.
En som gjorde det var Joakim Almroth som äger två hyreshus vid torget. Han har lagt ut omkring 150 000 kronor på sina parkeringar.
Men, kommunen ville också att fastighetsägarna ersätter de parkeringar som försvinner ute på torget - en kostnad på cirka 600 000 kronor. Det sa dock fastighetsägarna nej till och nu backar kommunen från kravet.

Kommunens markchef, Elisabeth Eickoff, håller med om att det inte är rimligt att kräva att fastighetsägarna betalar för ännu fler parkeringsplatser.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista