Tranemo

Volvokrisen orsakar nytt varsel

Inom loppet av bara några dagar slår ett nytt varsel mot Tranemo kommun. Företaget Specma Eurobend har varslat 25 av sina anställda om uppsägning.

Specma Eurobend är en av många underleverantörer till biljätten Volvo, som drabbats hårt av den globala ekonomiska krisen. Per Bergman, platschef på Specma i Tranemo, säger att förhandlingar om hur många som får gå från företaget kommer igång tidigast i slutet av nästa vecka.

- Stämningen är givetvis tryckt och orolig, säger Per Bergman.

Så sent som i måndags varslade företaget DriveSol i Dalstorp i Tranemo kommun 40 av sina anställda om uppsägning. Även DriveSol är underleverantör till fordonsindustrin. Per Bergman, platschef på Specma Eurobend, menar att man redan för några månader sen kunde se tendenser till den situation som uppstått idag.

- Redan i augusti kunde vi se att det skulle bli förändringar, men sen har hastigheten förändrats och gått fortare de senaste veckorna, säger Per Bergman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".