Foto: Scanpix
Politik

"Som tonåringar som gör slut" - Hård kritik mot (s)-ledningen

Först var dörren stängd för vänsterpartiet, sedan öppen igen. Motstridiga besked från socialdemokraternas partiledning om ett framtida regeringssamarbete retar företrädare får både (s) och (v) i Sjuhärad.

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin meddelade i veckan att vänsterpartiet inte var välkomna i ett regeringssamarbete med (s) och (mp). Ett par dagar senare var budskapet att dörren inte var helt stängd, utan att man nu ändå kan tänka sig samtal även med vänstern.

De motstridiga beskeden retar företrädare för både (s) och (v) i Sjuhärad. Lennart Andreasson, ledande vänsterpartist i Borås:

- Man har prasslat bakom ryggen på (v) under en längre tid. Det är dålig stil, vi har ju ändå jobbat ihop med 16 budgetar, säger han.

- Om de nu gör slut, så kan det ju ske på ett lite snyggare sätt än med ett sms. Det är ungefär som när tonåringarna inte klarar av att de inte vill vara tillsammans längre, fortsätter Lennart Andreasson.

Även socialdemokraternas regionpolitiker i Bollebygd, före detta kommunalrådet Jan-Åke Andersson, är besviken.

- Jag tycker det är dåligt skött, säger han. Det gick nog alldeles för fort, utan att man tänkte sig för. Jag menar, en normal människa undrar ju vad det är frågan om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista