Romerskt bad till Skene

Badhuset Kaskad i Mark vill satsa romerskt. Man hoppas få bygga en exklusiv badanläggning med romerska bad som kan bli en publikmagnet. Nu vill Fritidsnämnden att de ledande politikerna tar ställning till planerna som beräknas kosta 25 miljoner kronor.
Planerna på ett romerskt bad med exklusiva bastumöjligheter och andra faciliteter har vuxit fram den senaste tiden. Kaskad har idag flera bassänger och har under senare tid kompletterats med flera bastumöjligheter. Men badanläggningens olika aktiviteter är i dag så gott som fullt utnyttjade, och till vissa är det kö. Planerna på en utbyggnad av en terapibassäng, totalt beräknad till 25 miljoner kronor, finns i flerårsbudgeten, men däremot finns inga pengar till driften. Det fick badhusledningen att tänka om. Man minskade terapibassängen till hälften och började istället skissa på ett romerskt bad, en badanläggning med flera olika rum med olika rumstemperaturer kompletterat med badmöjligheter. Detta skulle dels vara billigare, dels ge större intäkter. Nu vill fritidsnämnden att kommunledningen ser över budgeten för de närmaste åren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".