Foto: Scanpix
Mark

Vill jaga på golfbanan i Mark

En ansökan har nu kommit in till polismyndigheten i Kinna om att få jaga på Marks golfbana. Jakten på golfbanan har pågått sedan 2000 men bara under första året hade man tillstånd att jaga.

Det är kommunen som äger marken och arrenderar ut den som jaktarrende där också ett villaområde ingår. I över sex år har ett jaktlag jagat olagligt på golfbanan i Mark.

Det avslöjade Radio Sjuhärad för ett år sedan när vi gick igenom de jaktarrenden som kommunen har arrenderat ut.

Området är detaljplanelagt sträcker sig över både golfbana och ett villaområde och då krävs att polisen ger tillstånd till jakt. Gällande tillstånd gick ut i mars 2001.

Men nu har en ny ansökan kommit in till polismyndigheten lagom till älgjakten. Men Ingemar Gustafsson som är platsbefäl i Kinna är mycket tveksam.

Han menar att dels är inte ansökan fullständig, dels kan det vara olämpligt att jaga på golfbanan. När den första gången godkändes, år 2000, så var inte golfbanan färdigbyggd men blev det något år efteråt. Ändå har jakten, bland annat älgjakt förekommit på golfbanan trots att tillstånd inte getts.

Det är kommunen som äger och arrenderar ut marken där ett nybyggt villaområde också ingår i jaktarrendet. På kommunen har man hänvisat till att det är polisen som godkänner jakten och har också sagt att det är olämpligt att arrendera ut områdena men man har aldrig gjort något åt saken. Istället har arrendet år efter år arrenderats ut utan att någon på kommunen gjort något åt saken.

För ett år sedan då Radio Sjuhärad uppmärksammade saken lovade kommunen att se över jaktarrendena men någon sådan översyn har inte skett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista