Fabrikslokaler blir teknikpark

ACG Nyströms lokaler på Olovsholmsgatan i Borås blir nytt forskningscenter, så kallad teknikpark. Kommunstyrelsen säger ja till att kommun köper lokalerna för 23 miljoner kronor.
Efter flera års arbete och bakslag tycks nu Högskolans och näringslivets teknikpark bli verklighet. ACG Nyströms lokaler och före detta Neptun-Tvätten, allt ägt av Reimar Westerlind, köps av kommunen när fullmäktige godkänt avtalet. Borås Stad hyr i sin tur ut lokalerna till Högskolan och företag som vill arbeta självständigt eller samarbete med Ingenjörshögskolan, Textilhögskolan eller Högskolans Entreprenörsutbildning. Arbetet med att ta fram ett sådant här centrum har pågått i flera år, men har gång på gång fått börja om eftersom man haft svårt att hitta lämpliga lokaler. Högskolan har redan bekräftat att man tänker hyra en tredjedel av de närmare 5.000 kvadratmeter golvyta det handlar om. ACG Nyström har nu ett år på sig att leta upp nya lokaler att flytta till. Den första juli nästa år är det inflyttningsdags för teknikparken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".