Elever på Viskastrandsgymnasiet Foto: Sofia Hultqvist
Borås

Koll på Cashen utbildar lärare

Lärarna på Viskastrandsgymnasiet uppvaktades på onsdagen av projektet Koll på Cachen som vill få gymnasielever att ha bättre ordning på sin ekonomi.

I dag utbildas lärarna på Viskastrandsgymnasiet i hur man lär ut privatekonomi, till sin hjälp får de en film med en talkshow om ekonomi att kunna diskutera runt i klassrummet.

Hanna Larsson och Robert Karlsson, elever på Viskastrandgymnasiet, säger att de inte har så bra koll på sin ekonomi.

– Man slösar ändå pengar på det man vill ha, säger dem.

På onsdagen utbildades lärarna på Viskastrandsgymnasiet i hur man lär ut privatekonomi, till sin hjälp fick de en film med en talkshow om ekonomi att kunna diskutera runt i klassrummet.

Det är Kronofogden, Konsumentverket och Finansinspektionen som första gången samarbetar för att arbeta mot att unga människor skuldsätter sej i större grad.

Viskastrandsgymnasiet är det enda i Sjuhärad som får besök av myndigheterna men alla skolor kan använda sej av filmen och informationsmaterialet de tagit fram.

Ann Kristine Swan från Kronofogden tycker att ungdomar idag har bra koll på sin ekonomi.

– Men samtidigt lever man för dagen, man planerar inte så mycket. Det här med budget gör man ju inte alls, så jag tror det är bra att prata om det, säger hon.

Sofia Hultqvist
sofia.hultqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista