Sjuhärad

Fickstölder från äldre ökar

på onsdagseftermiddagen blev ännu en äldre kvinna bestulen på sin plånbok i en mataffär i Ulricehamn - den sjätte fickstölden på bara tre månader.

Även om kriminalpolisen ännu inte granskat all statistik har man nu en känsla av att stölderna från äldre har ökat.

Bara sedan i mitten av juli har 27 äldre i Borås blivit avplockade sina värdesaker ute på stan, och med gårdagens stöld har alltså 6 personer i Ulricehamn bestulits under samma period.

Enligt polisen är ett vanligt sätt att en person distraherar offret genom att fråga någonting, medans en annan stjäl plånboken ur kundvagnen eller väskan.
Ett annat sätt är att tjuven helt enkelt passar på när en väska eller ficka lämnas obevakad ett ögonblick.

Nyligen greps en man och en kvinna i en matbutik i Kungälv. Efter gripandet matchades kamerabilder från Sjuhärad med Kungälvstjuvarna, och man har där kunnat härleda flera av sjuhäradsstölderna till de två gripna.

Men eftersom Kungälvstjuvarna fortfarande sitter bakom lås och bom, handlar gårdagens stöld i Ulricehman förstås om en an annan tjuv som fortfararanade är aktiv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista