Många kommuner betalar tillbaka dagisavgift

Borås är enda sjuhäradskommun och en av tre kommuner i landet som vägrar betala tillbaka pengar till föräldrar som inte kunnat utnyttja sin barnomsorg på grund av strejken. I Herrljunga betalar man tillbaka en tjugondel av månadsavgiften för varje dag som en förälder drabbats, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande, Börje Aronsson.
Hälften av alla strejkdrabbade kommuner har nu bestämt sig för om föräldrar skall få ersättning för utebliven barnomsrog. Hittills är det bara tre kommuner, Borås, Ängleholm och Haninge, som säger nej. I fem av Sjuhäradsbygdens åtta kommuner är eller har barnomsorgen varit påverkade av Kommunals strejk. Herrljunga och Mark har redan bestämt att drabbade föräldrar ska få tillbaka hela avgiften för de dagar de drabbats. Tranemo och Ulricehamn säger att föräldrar skall få tillbaka pengar, men har ännu inte bestämt hur mycket. I Tranemo kommer beslutet när strejken är slut. I Ulricehamn kommer man att reglera återbetalningen i samband med septemberräkningen. I Herrljunga betalar man tillbaka en tjugondel av månadsavgiften för varje dag som en förälder drabbats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".