Foto: Radio Sjuhärad
borås

Gratis bussresor nästa år?

Gratis resor med kollektivtrafiken i Borås vid lunchtid och billigare resor i kommunens ytterområden.
Det är två av de reformer som de borgerliga och deras företrädare Ulrik Nilsson (m) lockar med i årets budget som presenteras i Borås idag.

Alla ska kunna åka gratis med stadsbussarna mellan klockan tio och 14. Och de som reser i ytterkommundelar som Dalsjöfors, Viskafors och Fristad ska betala lika mycket för sina månadskort som de inne i Borås eller i Sandared, det vill säga 380 kronor per månad. Idag betalar de 540.

Detta föreslår den borgerliga majoriteten i Borås med den stora brasklappen ”under förutsättning att skatteprognosen i april tillåter det”.

Det är alltså en högst osäker reform som de borgerliga lägger fram, inte minst med tanke på den låga kostnad man räknar med, en och en halv miljon för ungdomsrabatten, sex för enhetstaxan och sju och en halv för gratisåkandet. De två senare är halvårskostnader eftersom reformerna sker tidigast i augusti.

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se
tel 033-177562

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista