Här är delar av flygbladet med det brinnande vindkraftverket.
Mark

"Vansinne eller Genialitet"

Striden om vindkraftverket i Skephult hårdnar och blir allt mer infekterad.

Centerpartiet i Fritsla/Skephult arrangerar nu ett möte om det planerade vindkraftverket under rubriken ”Vansinne eller Genialitet”. Flygbladet som gått ut i brevlådorna i Skephult illustreras bland annat med ett brinnande vindkraftverk.

– Olyckor händer ju för alla, säger Stig Andreasson som är ordförande i centeravdelningen Skephult/Fritsla och försvarar bildvalet.

Bakom flygbladet står centern i Skephult som kallar till ett möte i nästa vecka. Där ska representanter för kommunens plan- och byggkontor samt politiker delta. För politikerna har sagt ja till vindkraftverket i Skephult men det har ännu inte vunnit laga kraft, en överklagan kan komma.

Bengt Henriksson som är den som står bakom byggplanerna fick själv som Skephultsbo flygbladet . Han för tycker det var ett dåligt val av bild.

– Jag tyckte att skicka ut ett brinnande vindkraftverk och skriva vansinne under är ju inte positivt, säger Bengt Henriksson.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Var det rätt att använda ett brinnande vindkraftverk i flygbladet eller är det ett sätt att skrämma människor. Vad tycker du?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".