(s) försöker dämpa kritik mot nya Ryavallen

Lokalförsörjningsnämnden i Borås, som ansvarar för idrottsarenorna, är mycket kritisk till förslaget på hur nya Ryavallen ska se ut, men frågan splittrar nu nämndens politiker. Socialdemokraterna, som är i minoritet, vill helst inte uttala sig alls.
Micael Svensson, socialdemokrat och vice ordförande i lokalförsörjningsnämnden, tycker inte att det är hans nämnds sak att ha synpunkter på utseeendet. Det hade däremot lokalförsörjningskontorets chef, Kjell Jansson, vilket vi berättat tidigare i Radio Sjuhärad. Han anser att den nya arenan är ful, att hela kvarteret blir plottrigt och rörigt och att det blir för lite affärslokaler i det nya Ryavallen. Den borgerliga delen av lokalförsörjningsnämnden ställde sig bakom hans kritik. Men alltså inte socialdemokraterna. Utseendet är stadsbyggnadsnämndens sak, menar Micael Svensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".