Troligt att vargen etablerat sig i Sjuhärad

En rovdjursdödad fårtacka i Limmared och färska vargspår mellan Östra Frölunda och Mårdaklev. Rovdjursspåraren Tommy Berglund misstänker att minst en varg etablerat sig i området.
Med några timmars mellanrum fick rovdjursspåraren Tommy Berglund nya indikationer på att en varg rör sig i södra Sjuhärad. Efter ett tips från en lantbrukare tittade han först på spår mellan Östra Frölunda och Mårdaklev. - Det är ingen tvekan om att spåren kommer från en stor varghane, säger Tommy Berglund, som är en av Länsstyrelsens besiktningsmän på rovdjursskador. Han misstänker nu att det här handlar om en varg som etablerat sig i området. - Jag har fått många indikationer på att det finns fler än en varg, en mindre och en större, säger han. Det kan betyda att det rör sig om ett vargpar. - Det är möjligt att vi till och med har valpar i området, men det får vi inte besked om förrän den kommande vintern, när vi ska inventera hela länet, säger Tommy Berglund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".