Sakari Lempessalmi Foto: Jenny Hellström
Svenljunga

Trångt på naturbruksgymnasium

Mer pengar till marknadsföring har gett resultat på naturbruksgymnasiet i Svenljunga, där antalet elever har ökat flera år i rad. Men nu har man fått ett nytt problem på halsen, det har blivit för trångt.

Det är trångt på naturbruksgymnasiet i Svenljunga. Egentligen har man bara 40 utbildningsplatser men de senaste åren har man tagit in 55 elever per år. Naturbruksgymnasiet är även ett internat, med 50 platser. Idag bor här 90 elever.

Det är de senaste årens ökade marknadsföring av skolan som gett resultat. Marknadsföringsbudgeten har dubblats från 150 000 till 300 000 kronor och om skolan tidigare var ganska blygsam när man gjort något bra har man nu ändrat taktik.

Rektor Sakari Lempessalmi skulle helst rida på vågen och bygga ut skolan. Men än så länge har skolan inte fått några positiva signaler från Västra Götalandsregionen som ansvarar för skolans ekonomi.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".