Magnus Haglund stannar i Elfsborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Elfsborg

Haglund kvar i Elfsborg

Fotbollstränaren Magnus Haglund blir kvar i Elfsborg. Det blev klart i onsdags kväll när Haglund träffade klubbledningen.

Magnus Haglund, Elfsborgs succétränare, stannar i Elfsborg. Det beskedet har nu kommit. Och det var ett besked som många Elfsborgare ville ha.

För de senaste veckorna har ständiga rykten i framförallt danska medier placerat honom som ny tränare i danska Ålborg. Ryktena har blivit allt mer frekventa och allt starkare den senaste veckan och det har nämnts summor som tre miljoner kronor för en övergång och det har sagts att Haglund träffat danskarna.

Då har det inte hjälpt att Haglund har vid något tillfälle dementgerat ryktena och att Bosse Johansson, Elfsborgs ordförande dementerade ryktena här i radion för några dagar sedan.

I går kväll blev emellertid Elfsborgsledningen helt överens med Magnus Haglund och också andretränaren Peter Wettergren.

Att Elfsborg i dag är ett lag i allsvenskans topp och ett lag som spelar i Europa har säkert spelat in men betydelsen av att Magnus Haglund som nyligen blivit pappa och bygger upp en starkare social förankring i Borås, ska inte heller förringas.

Att ryktena kring danska Ålborg gett Haglund en bra förhandlingsposition är också en faktor som spelat in.  

Tränarduons nya kontrakt gäller till 2012.

Pär Sandin
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista