Rättegång mot bensinmacksrånare

Idag måndag inleds rättegången vid Borås tingsrätt mot de tre männ som är misstänkta för knivrånet mot Statoil i Borås i våras. Rånarna fick med sig kontanter, cigaretter och solglasögon för ett sammanlagt värde av drygt 7000 kronor.
Det var på morgonen den 5 april som de tre männen enligt åtalet rusade in på Statoil-macken på Hedvigsborg. Männen hade rånarluvor på huvudet och var sin kniv i handen och skrek att det rörde sig om ett rån. Förutom att de rånade butiken försökte männen också under knivhot råna en kund som kom in i butiken under tiden som rånet pågick. Rånarna fick med sig kontanter, cigaretter och solglasögon för ett sammanlagt värde av drygt 7000 kronor. Alla tre greps av polis drygt en vecka efter rånet. De två männen som är över 18 år har suttit häktade sedan i april medan den tredje som är under 18 år frigavs efter några dagar i häktet. Nu ställs alltså samtliga inför rätta, misstänkta för rån och försök till rån, och för att i samband med rånet ha stulit och använt en personbil.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".