Möglig förskola i Tvärred

Sedan en tid tillbaka har både föräldrar och personal på Tallbackens förskola i Tvärred riktat klagomål till kommunen för dåliga lokaler. Trots att förskolan är i stort behov av nya lokaler ligger Tallbacken långt ner på kommunens prioriteringslista.
Enligt personalen på Tallbacken har det varit problem med lokalerna ända sedan man började med förskoleverksamheten där i början av 90-talet. Det är för trångt, huset är fukt och mögelskadat, här och var är det stora hål i väggar, tak och golv och det finns för få toaletter och tvättmöjligheter för barnen. Men trots det har lokalerna inte renoverats sen 80-talet. Föräldrar och personal har krävt nya lokaler i flera år, och trots att miljön på Tallbacken bara blir sämre och sämre finns det fortfarande inget klart besked för när ombyggnaden kommer att sätta igång. Och det beror enligt Anders Dahlén, ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Ulricehamns kommun, på att det har funnits flera andra skolor som har haft det ännu värre än Tallbacken och att antalet barn i förskoleverksamheten har ökat fortare än kommunen hade tänkt sig. I juni ska kommunfullmäktige i Ulricehamn besluta om 2004 års budget och då återstår det att se om Tallbacken hamnar högre upp på prioriteringslistan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".